Artisti

Lindja e Diellit mbi Shkrepat e Bjeshkes - Xh. Prengzi, Vaj 60x60 cm

Lindja e Diellit mbi Shkrepat e Bjeshkes – Xh. Prengzi, Vaj 60×60 cm

A ka gje me te bukur se ngjyrat e lindjes se diellit te perflakur qe grisin mjegullen dhe rete e erreta te nates mbi shkrepat e bjeshkeve duke zbukuruar rrudhat e shekujve mbi shkembijte e thepisur?

.

Aty ku lulet e bores hedhin valle bashke me eren dhe uji i Valbones gurgullon qe kur toka eshte krijuar…

.

Aty eshte dhe shpirti im ne lirine e kraheve te frymezimit tim… [Xhafer Prengzi]

.

.

Biografi

Xhafer Prengzi - Artisti

Xhafer Prengzi – Artisti

Xhafer Prengzi, lindur ne 26 Maj 1963 dhe rritur ne Tropoje.

Nga viti 1977-1981 ka perfunduar studimet e Shkolles se Mesme Artistike “Jordan Misja”, Tirane, Dega Pikture.

Nga viti 1983-1987 ka perfundur studimet e larta ne Akademine e Arteve te Bukura” Dega Pikture, Specialiteti “Grafike”.

Nga viti 1987-1990 ka punuar si mesues ne shkollen 8-Vjecare ne Zogaj dhe Kam, Tropoje, si mesues i lendes se Vizatimit.

Nga viti 1990-2000 ka punuar si piktor per Muzeun Historik te Rrethit Tropoje.

Nga viti 2000 dhe ne vazhdim, krahas veprimtarise se tij artistike, ai punon si arredues i lire ne rrethin e Tiranes. Drejtimi kryesor ne fushen e arredimit eshte dizenjimi dhe realizimi i punimeve te gipsit te te gjitha llojeve.

Veprimtaria Artistike

Xhafer Prengzi mori pjese per here te pare ne Ekspoziten Kombetare te Arteve Figurative ne Nentor te vitit 1990.

Gjithashtu ai ka hapur nje ekspozite personale ne vtin 1993 ne Tropoje.

Gjithashtu ka marre pjese vazhdimisht ne ekspozitat e arteve figurative te krijuesve te ndryshem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>